Svenska Bostadskompaniet förvärvar åtta bostadsfastigheter i Skövde

2021-10-12

Svenska Bostadskompaniet förvärvar åtta bostadsfastigheter centralt i Skövde med sammanlagt 15.400 kvm. Genom förvärven utökar Svenska Bostadskompaniet sitt bestånd av centralt belägna bostadsfastigheter till ett totalt värde om cirka 600 MSEK. Svenska Bostadskompaniets förvärv av de åtta fastigheterna i Skövde går helt i linje med ambitionen att skapa en gedigen fastighetsportfölj med stabil värdeökning. De åtta nya fastigheterna består av sammanlagt 144 bostadslägenheter 21 lokaler och butiker, 10 200 kvm boarea och 5 200 kvm kommersiella lokaler. Säljare är en privat fastighetsägare.

Expansionen fortsätter ”Årets förvärv har gått över förväntan och med det senaste förvärvet har vi en bra grund för fortsatt expansion ”, fastigheterna ligger centralt i Skövde och är mycket välskötta. Det finns en del utvecklingsmöjligheter som är intressanta” kommenterar VD Johan Fogelberg.

Svenska Bostadskompaniet startades 2018. Huvudkontoret är beläget i Skövde. Fastator äger 50% av Svenska Bostadskompaniet.