Nyheter

2021-10-12

Svenska Bostadskompaniet förvärvar åtta bostadsfastigheter centralt i Skövde med sammanlagt 15.400 kvm. Genom förvärven utökar Svenska Bostadskompaniet sitt bestånd av centralt belägna bostadsfastigheter till ett totalt värde om cirka 600 MSEK. Svenska Bostadskompaniets förvärv av de åtta fastigheterna i Skövde går helt i linje med ambitionen att skapa en gedigen fastighetsportfölj med stabil värdeökning. De åtta nya fastigheterna består av sammanlagt 144 bostadslägenheter 21 lokaler och butiker, 10 200 kvm boarea och 5 200 kvm kommersiella lokaler. Säljare är en privat fastighetsägare.

Expansionen fortsätter ”Årets förvärv har gått över förväntan och med det senaste förvärvet har vi en bra grund för fortsatt expansion ”, fastigheterna ligger centralt i Skövde och är mycket välskötta. Det finns en del utvecklingsmöjligheter som är intressanta” kommenterar VD Johan Fogelberg.

Svenska Bostadskompaniet startades 2018. Huvudkontoret är beläget i Skövde. Fastator äger 50% av Svenska Bostadskompaniet.

2021-03-31

Svenska Bostadskompaniet förvärvar ytterligare två bostadsfastigheter centralt i Skövde samt en bostadsfastighet i centrala Falköping med ett totalt fastighetsvärde om 116 MSEK. Genom förvärven Sammanlagt med tidigare förvärv utökar Svenska Bostadskompaniet bolaget sitt bestånd av centralt belägna bostadsfastigheter till ett totalt värde om cirka
300 MSEK. Svenska Bostadskompaniets förvärv av de två fastigheterna i Skövde och fastigheten i Falköping går helt i linje med ambitionen att skapa en gedigen fastighetsportfölj med stabil värdeökning.De tre nya fastigheterna består av sammanlagt 92 bostadslägenheter, 7 200 kvm boarea och förvärvades baserat på ett underliggande fastighetsvärde omt 116 MSEK. Säljare var JVD Partner AB samt en privat fastighetsägare.

Expansionen har bara börjat: ”När Fastator i februari gick in med kapital och blev 50% delägare kunde vi snabbt säkra och landa några pågående affärsmöjligheter”, kommenterar VD Johan Fogelberg. ”Fastigheten i Falköping är särskilt intressant då den har en kombination av starkt kassaflöde och stora utvecklingsmöjligheter”, fortsätter han och berättar att ytterligare 25 lägenheter kan byggas i befintliga byggnader utöver de nuvarande 64 lägenheterna.

Svenska Bostadskompaniet startades 2018. Huvudkontoret är beläget i Skövde.